No.

NoV 10.: Az olvasásszociológia, újfent

Back by popular demand, EGY ember kérésére. LOL.

Nahát, ezt az órát még mindig olyan unalmasnak találom, viszont ez alkalmat ad arra, hogy ünnepeljek. Ez kérem szépen, a tizedik NoV. Azta. A sok unalmas óra arra késztet, hogy írjak. Eme NoV nem fog szólni semmiről sem. Egy oldalon át. Tehát a semmi. Hogy lehet a semmit megteremteni? De ha megteremtjük a semmit, akkor is valamit megteremtünk, mert teremtés alatt azt lehet érteni, hogy a semmiből létrehozunk valamit. A semmit lehet viszont művelni. Semmit sem csinálva. De a semmivel sok mindent lehet csinálni, akár semmit is. Semmit sem csináló semmi. Azta, ezt megnézném. Semmit sem lehet semmissé, azaz magává a semmivé tenni. Az anyagok pusztulásuk során átalakulnak; a gondolatok megmaradnak bennünk, tehát semmi sem lehet semmivé redukálva. A matekban sincs semmi, ott bár van nulla, az is egy szám. Az üres halmaz is halmaz, még akkor is, ha nem tartalmaz semmit sem. De akkor is, ha semmit sem tartalmaz, akkor is tartalmazza a semmit! Tehát nem lehet az üres halmaz sem üres! Oké, ha semmit sem értesz, akkor a semmi felfogásához még fejlődnöd kell. A semmit sokféleképpen értelmezhetjük; egy valaki akár azt is mondhatná, hogy a semmi az, amit az emberi agy felfogni, megérteni nem képes. A semmi számomra egy olvan valami - ellentmondás! - amelyben új érzéseket, lendületet, motivációt találhatok. (Szerkesztői megjegyzés: Az olvasásszociológia ennyire unalmas volt, emberek, előhozta belőlem a filozo-V-t...) Nem gondolsz semmire? Dehogynem. Valamire mindig gondolsz, a semmin - mint verbális válasz - keresztül vagy sem. Na ez nem semmi; semmi sem lehet ténylegesen semmi. A semmi akkor is valami. A semmi csak úgy lehet ténylegesen semmi, ha leírni, megfogalmazni, megfogni képletesen sem tudjuk, szóval még én sem tudok a tényleges semmit leírni. A semmi valójában nem létezik, de mint fogalom, a semmi bizony mégis létezik, tehát valami fogalmunk talán (!) lehet a semmiről. Semmilyen semmit sem semmizhetünk semmilyen semmiséggel sem. A semmi elpusztíthatatlan, mert rekreálódik, újjászületik. A semmi lehet következmény, előzmény, egy folyamat, vagy akár a cselekvés is. Példákat felsorolva: unalmas olvasásszociológia következménye; az unalom maga, sőt maga az olvasásszociológia... Tehát a valami is lehet szubjektíven semmi, de miért semmi a semmi? Mert a semmi valamilyen nem létező dolog is képes lenni, mert egy szóval: semmi. Nem semmi az, ami valami volt, van, vagy lesz, mert valamiből nem lehet semmi, de viszont lehet valami a semmiből. Mint egy implikációs művelet. Miért? Mert valamiből valami úgy is marad. Valami semmije nem lehet. Semminek se lehet valamije. Csak semmije lehet a semminek és valamije lehet csak valaminek. Mint egy ekvivalenciaművelet. Implikált ekvivalencia - ez nem lehet semmi, mert két valamiből lesz egy harmadik.
Nos, ennyi lenne eme ünnepi NoV. Tizedik találkozás. Semmilyen befolyást nem biztos, hogy hagyhat, valamilyet igen - de a valami nem semmi.
 

V 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://yeshno.blog.hu/api/trackback/id/tr512128375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferox Vir 2010.07.04. 11:19:30

na ez nem semmi egy NoV, mely az olvasásszociológia értelméről szólt:D (legalábbis én nem látok sok értelmet így, ha a neve alapján ítélkezem róla:D

V · http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88 2010.07.04. 11:21:53

@Ferox Vir: Feri, k_rvára nem éreztem értelmesnek ezt az órát. Ha esetleg néhány csoporttársam is idetéved - melynek örülnék! - biztosan ők is ezen a véleményen fognak lenni.
Sőt.

A 11-est nem merem kiadni, mert az egyeseknek csalódást okozhat, másokban még inkább, szóval lehet, hogy a 12-es lesz a következő, na az is egy komoly iromány.
süti beállítások módosítása