No.

Kesztyű

Ez nem emlékeztet titeket valamire? :D Aki eltalálja az kap egy gratulálokot.

Nokia kesztyű mint beviteli eszköz

A finn gyártó beviteli eszközként funkcionáló kesztyű szabadalma virtuális szemüvegek használatát is említi, mely kulcs lehet a kiterjesztett valósághoz.

 
Nokia: Kesztyű, mint beviteli eszköz
 
A finn gyártó legújabb szabadalmi bejegyzése egy olyan érzékelőkkel felszerelt, beviteli eszközként funkcionáló, rugalmas, nyúlékony anyagból készített kesztyűt védetett le, mely vezetékmentes kapcsolat segítségével csatlakozik a közelben lévő telefonhoz, számítógéphez, vagy szemközeli kijelzőhöz, azaz virtuális szemüveghez. A kesztyű a kéz térbeli elmozdulásán túl az ujjak egymáshoz viszonyított helyzetét is képes lenne érzékelni, vagyis a különféle műveletek elvégzéséhez összetett mozdulatokat is használni lehetne. A virtuális szemüveg és beviteli kesztyű kombinációja izgalmas, új megoldások számára nyithat teret, melyek a mai érintőkijelzős megoldások utódjaként, méteres virtuális megjelenítővel és kiterjesztett valóság funkciókkal is kecsegtethetnek. A különleges kesztyű megélénese még sokat várathat magára, mindenesetre jól szemlélteti, hogy a finn óriás milyennek látja a jövőt.
vazar 7 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://yeshno.blog.hu/api/trackback/id/tr241252489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prédikátor 2009.07.18. 10:34:02

Nekem egy régi nintendós kütyüt, a "power glove" jutott eszembe...

www.screwattack.com/AVGN/2006/PowerGlove

DarthWhite 2009.07.18. 11:24:14

nekem meg az mikor az embernek be van gipszelve a keze :D

V · http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88 2009.07.18. 12:39:15

Prédinél a pont.
De AVGN-t nem nézünk, tiltja a vallásom.

vazar · http://yeshno.blog.hu 2009.07.18. 12:53:42

@prédikátor: az az, gratulálok :)

@visor: miért tiltja? Csak avgn, vagy bullshit és board james sem?

V · http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88 2009.07.18. 15:16:13

Legalább nem mondható rám, hogy utánzom, ha nem is tudom, mit mond.

2009.07.19. 19:30:53

hááát nem tudom hogy mennyi lessz ez a ketyere de én most is tudok egy hasonló jó megoldást még pedig monitor fejre ragaszt egért kézbevesz bekapcsolni a gépet és már kész is bárhová nézel mindig a monitort látod :D viccet félretéve szerintem neagy lehetőségek rejlenek benne csak el ne kurják mint a power glove-ot
süti beállítások módosítása